Nadýchané tvarohové kobližky

, , ,

🍽️ Množství: 20 ks

🍪 Popis

V těstě na kobližky je , který ale ve finále není v hotových kobližkách moc cítit, jen jsou díky němu krásně měkké a vláčné. Tvarohové těsto nemusí kynout, a přesto jsou kobližky snad ještě nadýchanější a lepší než klasické kynuté.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

V míse smíchejte tvaroh, vejce, rum a mléko.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.

Sypkou směs nasypte do tvarohové a vše promíchejte, aby se suroviny spojily.
Do pánve nalijte tolik oleje, aby sahal do výšky 2 cm a kobližky v něm mohly být z poloviny ponořené. Naberte plnou lžíci těsta a na pánvi ho navrstvěte do kolečka, kobližka se pak vytvoří sama. Z každé strany opékejte asi 2 minuty, až budou úplně zlatavé.
Hotové kobližky odkládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný olej. Ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.

☕️ Poznámka

Pokud chcete kobližky ozvláštnit, obalte je v moučkovém cukru se špetkou .




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *