🍽️ Množství: 20 ks
🍪 Popis
V těstě na kobližky je tvaroh, který ale ve finále není v hotových kobližkách moc cítit, jen jsou díky němu krásně měkké a vláčné. Tvarohové těsto nemusí kynout, a přesto jsou kobližky snad ještě nadýchanější a lepší než klasické kynuté.
🍓 Ingredience
- měkký polotučný tvaroh 250 g
- Vejce 3 ks
- Rum 3 lžíce
- Mléko 7 lžic
- polohrubá mouka 500 g
- Kypřicí prášek 2 lžičky
- rotlinný olej na smažení
- cukr močka na obalování
🥘 Postup přípravy
V míse smíchejte tvaroh, vejce, rum a mléko.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
Sypkou směs nasypte do tvarohové a vše promíchejte, aby se suroviny spojily.
Do pánve nalijte tolik oleje, aby sahal do výšky 2 cm a kobližky v něm mohly být z poloviny ponořené. Naberte plnou lžíci těsta a na pánvi ho navrstvěte do kolečka, kobližka se pak vytvoří sama. Z každé strany opékejte asi 2 minuty, až budou úplně zlatavé.
Hotové kobližky odkládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný olej. Ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.
☕️ Poznámka
Pokud chcete kobližky ozvláštnit, obalte je v moučkovém cukru se špetkou skořice.








Napsat komentář