🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Vietnamské tradiční jídlo bún chả si můžete dát v každém dobrém vietnamském bistru, ale snadno ho připravíte i doma. Ve Vietnamu se servíruje dohromady s bůčkem i s karbanátky, takže je jen na vás, jestli použijte jedno nebo druhé. Nebo připravte vegetariánskou verzi s !

🍓 Ingredience

  • bůček 600 g
  • málo prorostlý, nebo , ze které ochuťte marinádou, udělejte z něj mini karbanátky, které osmažte
  • nudle rýžové 1 bal

OSTATNÍ

  • čerstvý
  • přidat můžete i perilu a mátu
  • nakrájená na tenké nudličky
  • nakrájená na tenké nudličky
  • ledový
  • nakrájený
  • – nemusí být

NA MARINÁDU

ZÁLIVKA

  • krupicový 2 PL
  • rybí omáčka 2 PL
  • 2 PL
  • nebo použijte klasický ocet
  • 250 ml
  • vlažná
  • chilli 1 ks
  • čerstvá paprička nakrájena na kolečka

🥘 Postup přípravy

1
Pokud použijete bůček, pokuste se ho ostrým nožem nakrájet na co nejtenší plátky (zhruba 3 mm). Půjde vám to lépe, když dáte maso před krájením na chvíli do mrazáku. 
2
Připravte marinádu, do které ponořte maso a nechte ho dvě hodiny v lednici. Ideálně přes noc. Mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte tak, že smícháte všechny ingredience dohormady.
3
Připravte si nudle, které stačí namočit na 10 minut do studené vody, a potom je zalít horkou, přikrýt a počkat zhruba dalších 10 minut. Nudle před scezením ochutnejte, jestli jsou hotové. Jestliže ne, tak je ve vodě ještě chvíli nechte. Rozpalte pánev a zprudka osmažte bůček z obou stran.
4
Do hlubokého talíře dejte nudle, na ně bůček (nebo mleté karbanáty) a ze stran naskládejte zeleninu. Zalijte zálivkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie: 2951 kcal
Bílkoviny: 98 g
Sacharidy: 186 g
Tuky: 198 g
Vláknina: 7 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *