🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Vietnamské tradiční jídlo bún chả si můžete dát v každém dobrém vietnamském bistru, ale snadno ho připravíte i doma. Ve Vietnamu se servíruje dohromady s bůčkem i s karbanátky, takže je jen na vás, jestli použijte jedno nebo druhé. Nebo připravte vegetariánskou verzi s tofu!
🍓 Ingredience
- bůček 600 g
- málo prorostlý, nebo mleté vepřové maso, ze které ochuťte marinádou, udělejte z něj mini karbanátky, které osmažte
- nudle rýžové 1 bal
OSTATNÍ
NA MARINÁDU
- třtinový cukr 4 PL
- rybí omáčka 3 PL
- sójová omáčka 2 PL
- vinný ocet bílý 3 PL
- nebo citronová či limetová šťáva
- česnek 3 stroužky
ZÁLIVKA
- krupicový cukr 2 PL
- rybí omáčka 2 PL
- rýžový ocet 2 PL
- nebo použijte klasický ocet
- voda 250 ml
- vlažná
- chilli 1 ks
- čerstvá paprička nakrájena na kolečka
🥘 Postup přípravy
1
Pokud použijete bůček, pokuste se ho ostrým nožem nakrájet na co nejtenší plátky (zhruba 3 mm). Půjde vám to lépe, když dáte maso před krájením na chvíli do mrazáku.
2
Připravte marinádu, do které ponořte maso a nechte ho dvě hodiny v lednici. Ideálně přes noc. Mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte tak, že smícháte všechny ingredience dohormady.
3
Připravte si nudle, které stačí namočit na 10 minut do studené vody, a potom je zalít horkou, přikrýt a počkat zhruba dalších 10 minut. Nudle před scezením ochutnejte, jestli jsou hotové. Jestliže ne, tak je ve vodě ještě chvíli nechte. Rozpalte pánev a zprudka osmažte bůček z obou stran.
4
Do hlubokého talíře dejte nudle, na ně bůček (nebo mleté karbanáty) a ze stran naskládejte zeleninu. Zalijte zálivkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
Energie: 2951 kcal
Bílkoviny: 98 g
Sacharidy: 186 g
Tuky: 198 g
Vláknina: 7 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/nejlepsi-bun-cha








Napsat komentář