Nepečený makový cheesecake s tvarohem a bílou čokoládou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 22 cm průměr formy

🍪 Popis

Křupavý máslovo-sušenkový korpus, jemná maková náplň s bílou čokoládou a smetanou a navrch lahodné . Jestli byste kouskem takového cheesecaku nepohrdli, máme pro vás dobrou zprávu: je bez pečení a hotový během chvilky. Jen pak musíte další chvilku odolat, než zatuhne.

🍓 Ingredience

Na korpus

  • 200 g bezlepkových sušenek
  • 80 g másla

Na náplň

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 kelímek šlehačky
  • 1 kelímek
  • 2 tabulky bílé čokolády
  • 6 lžic mletého máku

Na (lze vynechat či vyměnit za )

  • 100 g mraženého ovoce
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si suroviny. Já dala bezlepkové jablečné s pohankou z Biopekárny Zemanka, ale korpus na cheesecake vyrobíte i třeba z karamelových sušenek Lotus nebo Oreo sušenek s náplní. Každý druh jen potřebuje jiné množství másla (a to najdete po kliknutí na danou značku v předchozí větě).

Krok 2: Sušenky rozmixujte nebo válečkem v utěrce rozbijte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs pořádně natlačte na dno koláčové formy s odnímatelným okrajem.

Krok 3: Čokoládu rozpusťte spolu se šlehačkou (180 až 200 ml) a nechte chvilku vychladnout. Mezitím vyšlehejte mascarpone (250 g) s tvarohem (také 250 g), vmíchejte čokoládu a nakonec .

Krok 4: Směs nalijte na korpus a nechte nejlépe do druhého dne nebo alespoň několik hodin v chladu zatuhnout.

Krok 5: Mezitím povařte ovoce (já dala mrazené borůvky) s cukrem, škrobem a trochou vody. Rozprostřete na celý korpus, nechte jenom na středu nebo podávejte jako omáčku k jednotlivým porcím.

Krok 6: Krájejte ostrým nožem zahřátým v horké vodě.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro: 22 cm průměr formy
Energie21 150,95 kJ
Bílkoviny72,07 g
Tuky394,29 g
Sacharidy305,08 g
2,2 g
SAFA217,23 g
Vláknina21,85 g
Cukry202,84 g

https://www.prozeny.cz/clanek/nepeceny-makovy-cheesecake-s-tvarohem-a-bilou-cokoladou-70104




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *