🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 22 cm průměr formy
🍪 Popis
Křupavý máslovo-sušenkový korpus, jemná maková náplň s bílou čokoládou a smetanou a navrch lahodné borůvky. Jestli byste kouskem takového cheesecaku nepohrdli, máme pro vás dobrou zprávu: je bez pečení a hotový během chvilky. Jen pak musíte další chvilku odolat, než zatuhne.
🍓 Ingredience
Na korpus
- 200 g bezlepkových sušenek
- 80 g másla
Na náplň
- 1 vanička tučného tvarohu
- 1 kelímek šlehačky
- 1 kelímek mascarpone
- 2 tabulky bílé čokolády
- 6 lžic mletého máku
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Připravte si suroviny. Já dala bezlepkové jablečné sušenky s pohankou z Biopekárny Zemanka, ale korpus na cheesecake vyrobíte i třeba z karamelových sušenek Lotus nebo Oreo sušenek s náplní. Každý druh jen potřebuje jiné množství másla (a to najdete po kliknutí na danou značku v předchozí větě).
Krok 2: Sušenky rozmixujte nebo válečkem v utěrce rozbijte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs pořádně natlačte na dno koláčové formy s odnímatelným okrajem.
Krok 3: Čokoládu rozpusťte spolu se šlehačkou (180 až 200 ml) a nechte chvilku vychladnout. Mezitím vyšlehejte mascarpone (250 g) s tvarohem (také 250 g), vmíchejte čokoládu a nakonec mák.
Krok 4: Směs nalijte na korpus a nechte nejlépe do druhého dne nebo alespoň několik hodin v chladu zatuhnout.
Krok 5: Mezitím povařte ovoce (já dala mrazené borůvky) s cukrem, škrobem a trochou vody. Rozprostřete na celý korpus, nechte jenom na středu nebo podávejte jako omáčku k jednotlivým porcím.
Krok 6: Krájejte ostrým nožem zahřátým v horké vodě.








Napsat komentář