Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem

🍓 Ingredience

  • 1 lžíce drcených zrnek černého pepře
  • 2× 100 g kozího sýra s kůrkou
  • 100 g sušených rajčat v oleji, okapaných
  • a nasekaných
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 150 g směsi salátových lístků
  • a pepř na dochucení

🥘 Postup přípravy

1. Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; by měl změknout, ale uchovat si tvar.

2. Mezitím smíchejte v misce rajčata, a , podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.

☕️ Poznámka

Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *