🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Připomeňte si vůni léta u moře a zkombinujte hned několik oblíbených středomořských delikates v jedné pomazánce. Olivy, sušená rajčata, kapary a ančovičky tvoří spolu s česnekem výraznou, ale na topinky vážně báječnou tapenádu. A teď už nezbývá, než otevřít lahvinku dobrého vína!
🍓 Ingredience
- 1.5 hrnku oliv
- 2 lžíce kaparů
- 4 filátka ančoviček
- 6 sušených rajčat v oleji
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- chilli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované olivy (černé, zelené, kalamata nebo jejich kombinaci) dejte spolu s kapary, ančovičkami (pro vege verzi vynechte), rajčaty, česnekem, nahrubo nasekanou petrželí, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a čerstvě mletým pepřem do mixéru. Podle chuti můžete přidat chilli – ať už čerstvé, sušené nebo v podobě omáčky.
Krok 2: Rozmixujte na hladkou pastu a případně lehce dosolte nebo dochuťte citronem, česnekem či pepřem.
Krok 3: Podávejte na topinkách a skladujte v lednici. Tapenáda vydrží dobrá asi 5 dnů.
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/pikantni-olivova-tapenada-52568








Napsat komentář