🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Připomeňte si vůni léta u moře a zkombinujte hned několik oblíbených středomořských delikates v jedné pomazánce. Olivy, , a tvoří spolu s česnekem výraznou, ale na vážně báječnou tapenádu. A teď už nezbývá, než otevřít lahvinku dobrého vína!

🍓 Ingredience

  • 1.5 hrnku oliv
  • 2 lžíce kaparů
  • 4 filátka ančoviček
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1/2 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • chilli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Vypeckované olivy (černé, zelené, kalamata nebo jejich kombinaci) dejte spolu s kapary, ančovičkami (pro vege verzi vynechte), rajčaty, česnekem, nahrubo nasekanou í, šťávou z půlky citronu, olivovým olejem a čerstvě mletým pepřem do mixéru. Podle chuti můžete přidat chilli – ať už čerstvé, sušené nebo v podobě omáčky.

Krok 2: Rozmixujte na hladkou pastu a případně lehce dosolte nebo dochuťte citronem, česnekem či pepřem.

Krok 3: Podávejte na topinkách a skladujte v lednici. vydrží dobrá asi 5 dnů.





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *