🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Na pizzu nás v redakci „utáhnete“ pokaždé. Na klasiku s rajčatovým základem a mozzarellou i na lehce netradiční varianty, jako je ta to s ricottou a záplavou zelených lístků.
🍓 Ingredience
- těsto na pizzu 1 ks
- hotové (viz Něco navíc)
- ricotta 250 g
- česnek 2 stroužky
- drcený
- parmazán 50 g
- strouhaný
- sůl
- olivový olej 2 PL
- + k podávání
- baby špenát 300 g
- směs zeleného lupení pokrájeného nahrubo – baby špenát, jarní cibulka, mangold, listy ředkviček, pak čoi…
🥘 Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
2
Ricottu promíchejte s polovinou česneku a s parmazánem, osolte a natřete na pizzu, ponechte volný zhruba 1–2cm okraj.
3
V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte lupení a zbylý česnek. Osolte a směs rozložte na pizzu a dejte do trouby. Pečte 10–20 minut podle typu těsta (syrové bude chtít péct déle, předpečené bude rychle hoto-vé). Zakápněte olivovým olejem a podávejte.
☕️ Poznámka
Můžete koupit hotové a již vyválené těsto (např. značka Wewalka) nebo předpečené těsto – my jsme si oblíbili to z prodejen La Formaggeria Gran Moravia.








Napsat komentář