Pizza s ricottou a zeleným lupením

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Na pizzu nás v redakci „utáhnete“ pokaždé. Na klasiku s rajčatovým základem a mozzarellou i na lehce netradiční varianty, jako je ta to s ricottou a záplavou zelených lístků.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 
2
Ricottu promíchejte s polovinou česneku a s parmazánem, osolte a natřete na pizzu, ponechte volný zhruba 1–2cm okraj. 
3
V pánvi rozehřejte a krátce na něm orestujte lupení a zbylý česnek. Osolte a směs rozložte na pizzu a dejte do trouby. Pečte 10–20 minut podle typu těsta (syrové bude chtít péct déle, předpečené bude rychle hoto-vé). Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

☕️ Poznámka

Můžete koupit hotové a již vyválené těsto (např. značka Wewalka) nebo předpečené těsto – my jsme si oblíbili to z prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 70 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g

https://www.apetitonline.cz/recept/pizza-s-ricottou-zelenym-lupenim




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *