🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Šťavnatá pudinková buchta se stane zaručeně vaším favoritem. Je lahodně krémová a můžete si ji připravit v různých variantách – ať už podle typu použitého pudinku nebo podle zvoleného topingu
🍓 Ingredience
NA TĚSTO
- mouka pšeničná polohrubá 200 g
- moučkový cukr 200 g
- rostlinný olej 100 ml
- vejce 3 ks
- kypřicí prášek do pečiva 1 bal
- vanilkový cukr 1 bal
NA PUDINK
- mléko 500 ml
- pudinkový prášek 2 bal
- cukr
- podle chuti
NA POSYPÁNÍ
🥘 Postup přípravy
1
Uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustší čokoládový pudink a necháme trochu vychladnout.
2
Smícháme v misce důkladně všechny suroviny na těsto a vylijeme do ho vymazaného a moukou nebo kakaem vysypaného plechu.
3
Na těsto nalijeme uvařený pudink a ten posypeme nasekanými vlastními nebo lískovými nebo pekanovými ořechy.
4
Pudingovou buchtu dáme upéct na 180 stupňů asi na 20 minut.
☕️ Poznámka
Variace:
Pudingovou buchtu můžeme připravit is vanilkovým pudinkem a bez ořechů. Po upečení ji pak můžeme polit zakysanou smetanou utřenou s vanilkovým cukrem a nechat pořádně ztuhnout v lednici.
Místo ořechů můžeme na povrch buchty naskládat ovoce – například borůvky nebo maliny a po upečení polit želatinou nebo ozdobit rozehřátou čokoládou.
Pokud chceme efektní variantu, můžeme použít u pudinkové buchty i dva různé barevné pudinky – například. čokoládový a vanilkový a vytvořit z nich na povrchu mramorování.
🍏 Výživa
Energie 4267 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 663 g
Tuky 145 g
Vláknina 6 g
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/pudinkova-buchta








Napsat komentář