🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Rybí polévka je jednou z těch tradičních vánočních polévek. Uvařte ji ze své oblíbené ryby.

🍓 Ingredience

  • hlava a maso z kapra
  • 1 velká
  • 2 mrkve
  • ¼ celeru
  • 1 cibule
  • 2 česneku (stroužky)
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 nového (kuličky)
  • petrželka

🥘 Postup přípravy

1 Dáme do hrnce očištěnou hlavu a maso z kapra nebo jiné ryby, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, koření, cibuli a česnek. Poté co začne vřít, vaříme půl hodiny.
2 Scedíme , vyndáme maso z hlavy a nakrájíme zbytek masa na kousky.
3 Nakrájíme omytou zeleninu na kostičky a orestujeme na oleji.
4 K zelenině přilijeme vývar z ryby a vaříme, dokud není měkká.
5 Uvařené maso dáme do připravené polévky a přidáme sůl s kořením dle chutě.
6 Podáváme posypané petrželkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *