Rybízový koláč s drobenkou

, , , ,

🍪 Popis

Málokteré se hodí do koláčů tak jako . Jeho nakyslá chuť skvěle vyvažuje sladkost těsta, a díky tomu moučníky nepůsobí těžce.

🍓 Ingredience

drobenka:

na vysypání formy:

  • máslo 1 lžička
  • hrubá mouka 2 lžíce

🥘 Postup přípravy

1
Troubu začněte předehřívat na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Koláčovou formu o průměru asi 30 cm vymastěte rukou lžičkou másla. Přidejte hrubou mouku a krouživým pohybem ji nechte ulpět na celém vnitřním povrchu formy, přebývající mouku vysypte do koše.
2
Vejce, mléko, olej a cukr v menší misce promíchejte metličkou. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a přesijte do mísy. Přidejte směs tekutin s cukrem a vše rychle smíchejte na docela tekuté těsto. Nalijte do připravené formy.
3
Rybíz rovnoměrně nasypte na těsto. Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky. Touto drobenkou završte své bleskové dílo, vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí.

☕️ Poznámka

Místo samotného mléka můžete do těsta použít 200 ml mléka a 50 ml bílého jogurtu.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *