Smažená rýže natural s kokosovou omáčkou

, , , , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Plus pro vás: natural se zázvorem pročistí vaše tělo. vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené , obohatíte pokrm ještě více.

🍓 Ingredience

  • 3 lžíce zastudena lisovaného sezamového biooleje
  • čerstvý (asi 5 cm), nakrájený nadrobno
  • (zn. Sonnentor)
  • nebo podle chuti (je i bio)
  • 400 ml kokosového biomléka (zn. Rapunzel)
  • a mořská na dochucení
  • 100 g ořechů kešu, opláchnutých
  • 600 g uvařené biorýže natural
  • 1–2 biocibule, nakrájené na tenké půlměsíce
  • 1 velký biopórek, nakrájený na šikmé plátky
  • 2 biomrkve, nakrájené na tenké nudličky
  • sůl na dochucení
  • na ozdobení

🥘 Postup přípravy

Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)

Mezitím si v pánvi nasucho opražte kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, a podle chuti osolte. Když je téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *