🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Plus pro vás: Rýže natural se zázvorem pročistí vaše tělo. Kokos vám zase dodá dostatek železa. Přidáte-li opečené tofu, obohatíte pokrm ještě více.
🍓 Ingredience
- 3 lžíce zastudena lisovaného sezamového biooleje
- čerstvý zázvor (asi 5 cm), nakrájený nadrobno
- drcený kmín (zn. Sonnentor)
- chilli paprička nebo chilli pasta podle chuti (je i bio)
- 400 ml kokosového biomléka (zn. Rapunzel)
- citronová šťáva a mořská sůl na dochucení
- 100 g ořechů kešu, opláchnutých
- 600 g uvařené biorýže natural
- 1–2 biocibule, nakrájené na tenké půlměsíce
- 1 velký biopórek, nakrájený na šikmé plátky
- 2 biomrkve, nakrájené na tenké nudličky
- sůl na dochucení
- jarní cibulka na ozdobení
🥘 Postup přípravy
Rozpalte lžíci oleje v pánvi a necelou minutu na něm opékejte zázvor, kmín, chilli. Přilijte kokosové mléko a osolte. Nechte chvilku provařit. Dochuťtte citronovou šťávou. (Mléko bývá dost husté, ale pokud chcete, můžete omáčku zahustit kukuřičným škrobem.)
Mezitím si v pánvi nasucho opražte ořechy kešu. Ve woku rozehřejte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, bílou část pórku, mrkev a podle chuti osolte. Když je zelenina téměř měkká, přimíchejte rýži a zelené části pórku. Prohřejte společně tak, aby pórek změkl, ale zůstal přitom svěže zelený. Podávejte s kokosovou omáčkou, posypte opraženými ořechy kešu a jarní cibulkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/smazena-ryze-natural-s-kokosovou-omackou








Napsat komentář