🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Ať už máte k dispozici jelítka, nebo rovnou jelítkový prejt, vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výtečnou pochoutku. Bílé víno prejt krásně zjemní a provoní a pochutná si celá rodina. A počítejte s tím, že bude třeba mít navařeno i na přídavky!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (vybírejte spíš menší) ve slupce rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte asi 45 minut.
Krok 2: Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi na troše oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek a ještě krátce restujte. Zalijte bílým vínem, a až se odpaří alkohol, vložte prejt a vše opékejte deset minut na středním ohni. Prejt podle chuti osolte a přidejte máslo. Promíchejte a podávejte s pečenými bramborami. Sypejte nasekanou petrželkou.








Napsat komentář