Smažený jelítkový prejt na víně s pečenými bramborami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ať už máte k dispozici jelítka, nebo rovnou , vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výtečnou pochoutku. prejt krásně zjemní a provoní a pochutná si celá rodina. A počítejte s tím, že bude třeba mít navařeno i na přídavky!

🍓 Ingredience

  • 700 g brambor
  • rostlinný
  • 1 červená
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml bílého vína
  • 500 g jelítkového prejtu
  • 1 lžička másla

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 200 °C. (vybírejte spíš menší) ve slupce rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte asi 45 minut.

Krok 2: Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a nechte zesklovatět v pánvi na troše oleje. Přidejte na plátky nakrájený česnek a ještě krátce restujte. Zalijte bílým vínem, a až se odpaří , vložte prejt a vše opékejte deset minut na středním ohni. Prejt podle chuti osolte a přidejte máslo. Promíchejte a podávejte s pečenými bramborami. Sypejte nasekanou petrželkou.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 961,49 kJ
Bílkoviny19,68 g
Tuky26,18 g
Sacharidy39,53 g
Sůl3,02 g
SAFA10,09 g
Vláknina3,32 g
Cukry2,89 g

https://www.prozeny.cz/clanek/smazeny-jelitkovy-prejt-na-vine-s-pecenymi-bramborami-43203




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *