Snídaňová pizza

, , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 18 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1-2 pizzy

🍪 Popis

Pizza k snídani? Všechno je dovoleno, i když uznáváme, že tohle je snídaně jen pro silné povahy.

🍓 Ingredience

NA TĚSTO

  • 7 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky krupicového cukru
  • 50 ml olivového oleje
  • 500 g hladké mouky na pizzu + další na poprášení
  • 1 lžička soli + další na omáčku

NA OMÁČKU

  • na opékání
  • 1 stroužek česneku, podrcený
  • 400 g konzerva třešňových rajčátek
  • 1 bobkový list
  • špetka chilli vloček
  • pár kaper worcesterské omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 50 ml červeného vinného octa
  • špetka uzené mleté papriky

NA OBLOŽENÍ

  • hrst žampionů nakrájených na plátky
  • máslo na opékání
  • 2 klobásky salsiccie, zbavené střívek
  • 4 plátky vypečené slaniny
  • 100 g zabijačkového prejtu (my jsme použili tmavý, můžete použít i světlý anebo ho úplně vynechat)
  • hrst strouhaného čedaru
  • 125 g mozzarelly, na kousky
  • 8 křepelčích vajec
  • libovolná pálivá omáčka k podávání

🥘 Postup přípravy

1 Na těsto smíchejte droždí, , a 300 ml teplé vody a nechte 5 minut vyběhnout jako kvásek. Mouku a prosejte do mísy, přilijte kvásek a pomocí vidličky zpracujte do soudržného těsta. Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a 10 minut hněťte, dokud není poddajné a lesklé. Vraťte je do mísy, zakryjte a nechte kynout 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Můžete ho dát i do lednice a nechat pomalu kynout přes noc.

2 Na omáčku v pánvi rozehřejte trošku oleje a opečte na něm krátce česnek. Přidejte rajčata z konzervy, a chilli vločky. Zvolna vařte 10–15 minut, až se rajčata začnou rozpadat a omáčka zhoustne. Přidejte zbývající suroviny na omáčku a vařte dalších 5–10 minut. Vyndejte bobkový list, osolte a dochuťte podle potřeby cukrem nebo octem. Nechte omáčku vychladnout.

3 opečte na troše másla, aby změkly a vypařila se z nich veškerá , pak je nechte vychladnout.

4 Rozehřejte troubu na 240 °C. Pracovní desku lehce poprašte moukou a těsto znovu krátce prohněťte. Potom je prsty roztáhněte do tvaru pizzy a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pokud jeden plech nestačí, rozdělte těsto na dva díly a udělejte pizzy dvě, každou na samostatném plechu.

5 Potřete pizzu tence omáčkou (příliš omáčky by promáčelo těsto), zbytek omáčky zmrazte na příště. Na pizzu rozmístěte kousky salsiccie, plátky slaniny, prejt, chcete-li, a žampiony. Posypte čedarem a mozzarellou. Pečte 12–15 minut, až okraje pizzy zezlátnou, je křupavá a maso propečené. Pak rozklepněte na pizzu vejce a vraťte do trouby, aby zatuhl. Podávejte s pálivou omáčkou.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/snidanova-pizza




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *