🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Chcete jíst, chcete jíst hned a chcete jíst ze surovin, co máte doma? Pusťte se do špaget aglio, olio e peperoncino! Jednoduchá kombinace česneku, olivového oleje a chilli se nikdy nepřejí, uvařeno máte do 10 minut a ingredience můžete mít doma týdny.
🍓 Ingredience
Na špagety (chilli dejte čerstvé nebo sušené vločky)
- 200 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- chilli
- sůl
Dle chuti
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvařte v hodně osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Trochu vody si nechte na případné zředění omáčky.
Krok 2: Mezitím na velmi mírném ohni v pánvi velké tak, aby se do ní vešly i špagety, prohřívejte olivový olej (s tím nemusíte šetřit) s plátky česneku (množství taktéž upravte dle své chuti) a nasekanou čerstvou chilli papričkou nebo sušenými chilli vločkami. Jde o to, aby česnek a chilli pustily chuť, ale nespálily se.
Krok 3: Do pánve vhoďte scezené špagety, podle potřeby zřeďte trochou schované vody a případně ještě vmíchejte nasekanou petržel a nastrouhaný sýr parmezánského typu (Parmigiano-Reggiano, Gran Moravia, Grana Padano, Pecorino).
☕️ Poznámka
Olej můžete dochutit i několika plátky ančoviček, přihodit krevety nebo třeba škrabkou naplátkovanou cuketu.








Napsat komentář