🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍪 Popis

Receptů na koláče je opravdu mnoho, ale tvarohové mají zkrátka něco do sebe. Jsou šťavnaté, krásně voní a jako sladké pohoštění pro návštěvu ideální!

🍓 Ingredience

  • 100 g
  • tuzemský (rozinky a budou předem naložené v rumu) 6 lžic
  • hrubá krupice 3 vrchovaté lžíce
  • krupice 7 vrchovatých lžic
  • prášek do pěciva 1 sáček
  • 1 ks
  • tučný (raději v kostkách) 500 g
  • rozpuštěné máslo 60 g
  • šťáva a kůra z půlky citronu
  • vejce 3 ks
  • vyloupané 100 g

🥘 Postup přípravy

Rozinky si namočte do rumu alespoň dvě hodiny předem, aby pěkně nasákly.

Před přípravou těsta si rozpalte troubu na 160°C (horkovzduch). V robotu rovnoměrně promíchejte krupici, cukr, a vanilkový cukr.

K této směsi přidejte tvaroh, prochladlé rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru, rozklepněte do ní vejce a všechno dohladka promíchejte.

Pak přidejte namočené rozinky a ořechy, posekané na větší kusy. Otevírací dortovou formu vymažte máslem, vysypejte strouhankou a vlijte do ní těsto.

Dejte péct na 45 minut, troubu neotevírejte. Po 45 minutách bude koláč krásně zlatavý. Vyndejte ho z trouby, nechte vystydnout a teprve poté ho přendejte z formy na ozdobný talíř.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *