🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1700 ml
🍪 Popis
Tenhle voňavý ledový čaj s kondenzovaným mlékem můžete bez rozpaků podávat místo dezertu. Je sladký, ale osvěžující, má příjemně kořeněnou chuť a je prudce návykový. Koření navíc pomůže s trávením, když to u grilu přeženete s jídlem.
🍓 Ingredience
- 4 lžíce černého čaje
- 2 sáčky rooibosu
- 1 badyán
- 5 hřebíčků
- 4 tobolky celého kardamomu
- 4 lžíce cukru krupice
- 200 ml kondenzovaného mléka
🥘 Postup přípravy
01.
Do hrnce nalijte 1,5 litru vody, přidejte koření (tobolky zeleného kardamomu lehce podrťte) a přiveďte k varu. Až se bude voda vařit, přidejte oba druhy čaje a cukr a krátce povařte, postačí minuta. Odstavte a nechte louhovat 5 minut.
02.
Nálev sceďte a nechte vychladnout. Džbánek nebo skleničky naplňte ledem a přelijte vychlazeným čajem. Nakonec pomalu vlijte kondenzované mléko a užijte si krásné obrazce, které se budou tvořit. Zamíchejte a podávejte, než se led rozpustí.
☕️ Poznámka
Tip: Na přípravu tohoto nápoje se nejvíc hodí thajský černý čaj. Stejně chutný ale bude i z dostupnějšího indického assamu nebo cejlonského černého čaje. Rooibos dodá nálevu další vrstvu chuti a nádherně sytou červenou barvu.
Tip: Zda použijete slazené, nebo neslazené kondenzované mléko, je na vás, samotný čaj je ale dostatečně sladký. Jestli toužíte po ještě exotičtější chuti, můžete místo mléka zkusit kokosovou smetanu








Napsat komentář