Thajský ledový čaj s kondenzovaným mlékem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1700 ml

🍪 Popis

Tenhle voňavý ledový čaj s kondenzovaným mlékem můžete bez rozpaků podávat místo dezertu. Je sladký, ale osvěžující, má příjemně kořeněnou chuť a je prudce návykový. navíc pomůže s trávením, když to u grilu přeženete s jídlem.


🍓 Ingredience

  • 4 lžíce černého čaje
  • 2 sáčky rooibosu
  • 1 badyán
  • 5 hřebíčků
  • 4 tobolky celého kardamomu
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 200 ml kondenzovaného mléka

🥘 Postup přípravy

01.
Do hrnce nalijte 1,5 litru vody, přidejte koření (tobolky zeleného kardamomu lehce podrťte) a přiveďte k varu. Až se bude vařit, přidejte oba druhy čaje a a krátce povařte, postačí minuta. Odstavte a nechte louhovat 5 minut.
02.
sceďte a nechte vychladnout. Džbánek nebo skleničky naplňte ledem a přelijte vychlazeným čajem. Nakonec pomalu vlijte a užijte si krásné obrazce, které se budou tvořit. Zamíchejte a podávejte, než se rozpustí.

☕️ Poznámka

Tip: Na přípravu tohoto nápoje se nejvíc hodí thajský černý čaj. Stejně chutný ale bude i z dostupnějšího indického assamu nebo cejlonského černého čaje. Rooibos dodá nálevu další vrstvu chuti a nádherně sytou červenou barvu.

Tip: Zda použijete slazené, nebo neslazené kondenzované , je na vás, samotný čaj je ale dostatečně sladký. Jestli toužíte po ještě exotičtější chuti, můžete místo mléka zkusit kokosovou smetanu

https://www.prozeny.cz/clanek/thajsky-ledovy-caj-s-kondenzovanym-mlekem-81631




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *