🕒 Doba přípravy: 40 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm
🍪 Popis
Jemné piškotové těsto, šťavnaté ovoce a k tomu sladká kokosová krusta dělají z tohoto koláče něco neodolatelného. Něco, co vám zpříjemní odpoledne s kávou.
🍓 Ingredience
Na těsto
- 250 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 130 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 150 ml mléka
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 třešňový kompot
Na dohotovení
- 3 bílky
- 150 g krupicového cukru
- 100 g mletého kokosu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna.
Krok 2: Pak do směsi postupně zašlehejte jeden žloutek po druhém. Nakonec vmíchejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte okapané třešně a koláč vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Krok 3: Bílky dejte do skleněné nebo nerezové misky a spolu s cukrem je šlehejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Pak je stáhněte a šlehejte do vychladnutí a vmíchejte kokos.
Krok 4: Bílkovou směs naneste na předpečený koláč, vložte zpět do trouby a pečte další půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/tresnova-bublanina-s-kokosovym-beze-63177








Napsat komentář