Třešňová bublanina s kokosovým bezé

, , ,

🕒 Doba přípravy: 40 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm

🍪 Popis

Jemné piškotové těsto, šťavnaté a k tomu sladká kokosová krusta dělají z tohoto koláče něco neodolatelného. Něco, co vám zpříjemní odpoledne s kávou.

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 130 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 150 ml mléka
  • 1 kypřicí
  • 1 třešňový

Na dohotovení

  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g mletého kokosu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dejte na kousky nakrájené změklé máslo. Přidejte a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna.

Krok 2: Pak do směsi postupně zašlehejte jeden žloutek po druhém. Nakonec vmíchejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné . Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch dejte okapané a koláč vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Krok 3: dejte do skleněné nebo nerezové misky a spolu s cukrem je šlehejte ve vodní lázni, dokud nezhoustnou. Pak je stáhněte a šlehejte do vychladnutí a vmíchejte .

Krok 4: Bílkovou směs naneste na předpečený koláč, vložte zpět do trouby a pečte další půlhodinku. Po vychladnutí nakrájejte na řezy.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *