Vepřové kotlety se šťouchanými brambory

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1. V misce smíchejte obě hořčice, olej, ocet, lístky tymiánu, sůl a nahrubo namletý pepř. Do vzniklé marinády naložte kotlety a nechte odležet 20 minut.

2. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Když jsou téměř hotové, rozpalte pánev a opečte na ní kotlety z obou stran dozlatova. Mezitím slijte brambory a nahrubo je rozšťouchejte s máslem a nasekanou petrželkou. Ihned podávejte s kotletami.

☕️ Poznámka

Kotlety jsou skvělým kusem vepřového – mají jeho robustní aroma, přesto jsou ale hotové za chvilku. Když použijete kotlet bez kosti, bude chuť jemnější a jídlo hotové ještě rychleji.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *