🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 porce

🍪 Popis

Vídeňský řízek, tedy přinejmenším coby název, vznikl až v 19. století. Od obyčejného řízku liší důsledným použitím telecího masa.

🍓 Ingredience

  • telecí maso 1 ks
  • řízek z telecího ořechu, 1–2 cm silný
  • mouka pšeničná hladká podle potřeby
  • vejce 1 ks prošlehané
  • čerstvá, podle potřeby

🥘 Postup přípravy

Řízek vodorovně nařízněte a otevřete jako knihu. Zlehka ho naklepejte ještě víc dotenka (hlavně ve ,hřbetu‘). Mírně ho osolte, pak obalte v mouce, vejci a strouhance (nepřitiskávejte ji!). Smažte v pánvi s vyšší vrstvou tuku rozehřátého na 160–170 °C dozlatova. Během smažení občas řízkem zlehka pohněte a také lžící přelijte povrch rozehřátým tukem. Až bude řízek zespodu pěkně dozlatova, obraťte a dosmažte. Podávejte s citronem, doplněné bramborovým salátem a listy hlávkového salátu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

Energie 289 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 0 g
Tuky 18 g
Vláknina 0 g





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *