Voňavý meruňkový koláč s mandlemi

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 24 cm průměr formy

🍪 Popis

Kombinace meruněk a mandlí sice není nic nového, ale na druhou stranu – když funguje, proč ji nevyužít? Upečte si parádně vláčný koláč, z kterého nezbude ani kousek…

🍓 Ingredience

  • 100 g másla
  • 60 g přírodního cukru
  • 2 vejce
  • 125 g hladké mouky
  • 100 g jemně mletých mandlí
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 400 g meruněk
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 1 lžička citronové kůry

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si všechny suroviny, aby měly pokojovou teplotu. Mouku klidně použijte špaldovou nebo celozrnnou.

Krok 2: Změklé máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a prosátou mouku.

Krok 3: Přidejte , a citronovou kůru nebo pár kapek vanilkového extraktu. Podle potřeby těsto zřeďte trochou mléka nebo bílého jogurtu (s ním bude těsto ještě vláčnější) a vmíchejte .

Krok 4: Hotové těsto rozetřete do vymazané a vysypané formy a obložte vypeckovanými meruňkami. Koláč se upeče rychleji, když je dáte řeznou stranou nahoru.

Krok 5: posypejte trochou cukru (tentokrát jsem kvůli barvě dala bílý) a mandlovými lupínky. Nic nezkazíte ani máslovou žmolenkou.

Krok 6: Koláč pečte podle šťavnatosti meruněk 40 až 50 minut při 180 °C.

Krok 7: Nechte si chutnat!

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *