🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje,
  • 2 hrnky ,
  • 4 hrnky vody,
  • 2 velká rajčata,
  • 50 g čerstvého hrášku,
  • 2 středně velké mrkve,
  • 5 ks bobkového listu,
  • 3 ks kardamomu,
  • 1 celou skořici,
  • 5 ks hřebíčku,
  • ,
  • kurkumu,
  • 2 lžičky soli,
  • hrst kešu ořechů.

Na omáčku:

  • 4 stroužky česneku,
  • malý kousek zázvoru v celku,
  • hrst mátových lístků,
  • hrst lístků koriandru,
  • 3 rajčata,
  • 2 středně pálivé chilli papričky,
  • 1 hrnek vody

🥘 Postup přípravy

Nejprve si připravte omáčku. Do mixéru vložte česnek, , lístky máty a koriandru, rajčata, chilli papričky, hrnek vody a vše rozmixujte.

Na pánvi rozpalte a osmahněte v něm , kardamom, rozlomenou skořici, . Ke koření přidejte rozmixovanou omáčku a promíchejte. Postupně k omáčce přidejte nakrájená rajčata, a , propláchnutou rýži, vodu, koření garam masala, kurkumu a . Vše dobře promíchejte, ochutnejte, případně ještě dochuťte. Pokud používáte tlakový hrnec, nechte vařit 5–10 minut. V normálním hrnci vařte o asi 10–15 minut déle.

Po dovaření musí být všechna a měkká, nechte odležet, poté ještě jednou promíchejte. Na suché pánvičce opražte kešu a posypte jimi rýži, můžete podávat.

☕️ Poznámka

Pokud máte rádi , můžete do omáčky přidat také čerstvý nebo . Do zeleninového Biryani můžete použít zeleninu dle libosti, například , , cuketu a podobně.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *