🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 300 g cizrny
- 1 jarní cibulka
- 1 červená paprika
- 1/2 svazku petrželky
- 1 mrkev
- 100 g rajčat
- 2 bio citrony
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého jogurtu
🥘 Postup přípravy
1. Cizrnu přebereme, zalijeme ji studenou vodou a necháme namočenou do druhého dne. Pak vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě doměkka. Necháme vychladnout a scedíme. Pokud chceme zkrátit dobu přípravy, použijeme sterilovanou cizrnu.
2. Jarní cibulku, červenou papriku, petrželku, mrkev a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a cizrnu dáme do mísy, přidáme citronovou šťávou, olivový olej, bílý jogurt a utřený česnek. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Necháme v lednici odležet.
4. Hlávkový salát opláchneme, rozebereme na jednotlivé listy a rozdělíme do misek. Přidáme k němu cizrnový salát a vše posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta. Dozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 507/2123
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-cizrnovy-salat.A181229_110050_jpz-recepty_jph1








Napsat komentář