🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Ráda kuřecí i nakládám do jogurtu či zakysané smetany. Pomohou totiž masu dokonale zkřehnout a to si při další tepelné úpravě zachová svoji šťavnatost. Ještě než začne grilovací sezona, pro kterou maso v jogurtu připravuji nejčastěji, je tady tento jednoduchý recept na kuřecí kousky pečené v troubě.

🍓 Ingredience

NA MARINÁDU

  • 140 g hustého bílého jogurtu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky soli

NA MASO

  • 500 g kuřecích stehenních řízků
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička

🥘 Postup přípravy

01.
Nejprve si připravte jogurtovou marinádu. Do uzavíratelné mísy vyklopte kvalitní , přidejte , nadrcený stroužek česneku a – kurkumu, římský kmín, a čerstvě namletý pepř. Vše zamíchejte a osolte. 
02.
Vykostěná překrojte napůl, vložte do marinády a nechte odpočívat pár hodin, nejlépe přes noc. 
03.
Druhý den marinovaná kuřecí stehna zprudka opečte na přepuštěném másle ghí (ale klidně i na běžném másle), aby zůstala uvnitř syrová.
04.
Předpečené kousky masa obalte plátkem slaniny a položte je na plech. Dejte je dopéct do předehřáté trouby na cca 15 minut při 190 stupních.
05.
Hotové opečené maso podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vyzkoušejte třeba vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *