🕒 Doba přípravy: 60 min.

🍽️ Množství: 30 porcí

🍪 Popis

vám pomůže překonat podzimní nachlazení, krásně prohřeje organismus a pohladí na duši. Příprava sirupu je velmi snadná, jeho chuť výtečná a účinky na zdraví neocenitelné. Doporučujeme po malých dávkách užívat celý podzim a zimu.

🍓 Ingredience

  • 350-400 g zázvoru
  • 1,5 l vody
  • 5 citronů, zbavených kůry
  • 1 malá lžička mleté
  • 15 ks hřebíčku
  • 1 badyán
  • 500 g třtinového cukru
  • 250 g kvalitního medu

🥘 Postup přípravy

dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky. Vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, 4 citrony nakrájené na plátky a veškeré . Směs uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme a necháme do druhého dne v klidu (nedáváme do chladničky).

Směs scedíme přes cedník a získanou tekutinu znovu přelijeme přes pláténko do čistého hrnce. Přimícháme a po jeho rozpuštění směs vaříme za občasného míchání po dobu 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme trochu zchladnout. Přidáme čerstvou šťávu z pátého citronu, a dobře rozmícháme.

Vlažný přelijeme do čistých a suchých lahví nebo do . Po vychladnutí je uložíme do chladničky.

Do hrníčku dáme 2-3 polévkové lžíce zázvorového sirupu a zalijeme 2-2,5 dl vody svařené na 70 °C. Můžeme přidat plátek citronu. je sladký a výborný.





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *