🍓 Ingredience
- 2 g – Mořská sůl
- 2 g – Pepř černý
- 200 g – Selský jogurt bílý
- 2 ks – Citrón (cca 80g)
- 1 ks – Cuketa (cca 310g)
- 5 větvičky kopru
- 80 ml Extra panenský olivový olej…
- 400 g filetů z lososa divokého…
🥘 Postup přípravy
1. Koprová marináda
Z olivového oleje, lžíce citronové šťávy, 3 snítek nasekaného kopru, soli a pepře připravíme marinádu.
2. Napichujeme na špejle
Lososa nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Cuketu podélně nakrájíme na tenké plátky. Nejlépe to půjde pomocí mandolíny. Citron nakrájíme na plátky. Cuketu srolujeme do ruličky a napíchneme na špejli, pak plátek citronu a kousek lososa. Toto opakujeme podle velikosti špejle. Špízy zalijeme marinádou a dáme alespoň na 15 minut odležet do lednice.
3. Podáváme
Rozpálíme gril a špízy opečeme z obou stran. Podáváme s jogurtem ochuceným nasekaným koprem, solí a pepřem.








Napsat komentář