🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Kolem indické kuchyně panuje spousta mýtů a jeden z nich se týká časové náročnosti jídel. Ano, některá se připravují opravdu dlouho. Ale třeba tohle skvělé bramborové kari máte hotové za 45 minut.
🍓 Ingredience
- 850 g brambor
- sůl
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička hořčičných semínek
- 3/4 lžičky kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička koření garam masala
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 2 hrsti čerstvého koriandru
- 1 cibule
- rostlinný olej
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Brambory dejte vařit ve slupce do pořádně osolené vody. Hotové je slijte a nechte trochu zchladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.
Krok 2: Než se brambory uvaří, připravte si všechno ostatní. Jedno rajče nakrájejte na kousky a rozmixujte se zázvorem a česnekem na pastu. Druhé rajče nakrájejte na měsíčky a odložte. Připravte si i všechno koření, mleté druhy můžete smíchat dohromady. Cibuli nakrájejte nahrubo. Čerstvý koriandr nasekejte.
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte římský kmín, hořčičná semínka a cibuli a nechte ji zesklovatět. Vmíchejte pastu z rajčete, zázvoru a česneku a nechte krátce rozvonět. Přidejte všechno mleté koření a sůl a ještě asi 2 minuty restujte. Hotová směs není cítit po syrovém česneku, chuť je velmi harmonická a navzdory pikantnímu koření jemná.
Krok 4: Přisypte měsíčky rajčete, nechte pustit šťávu a nakonec přidejte nakrájené brambory. Podle potřeby podlijte trochou vody, ale ne moc – brambory do sebe mají natáhnout všechny vůně. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.








Napsat komentář