Kuřecí kokosové korma kari

, ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Korma curry neboli kousky kuřecího masa v jemné kokosové omáčce patří k méně pikantním sladším typům kari. Spolu s máslovým kuřetem tvoří nejoblíbenější dvojici kari, kterou má na lístku snad každá indická restaurace. Korma znamená maso či v krémové omáčce. Jakmile si osvojíte princip, můžete korma kari variovat přidáním zeleniny či ostřejšího .

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte ghí nebo olej, vsypte chilli papričky a opékejte, až se rozvoní. Přisypte cibuli a jakmile zesklovatí, vmíchejte pastu a za stálého míchání restujte asi 30 vteřin. Přidejte všechno mleté koření a opékejte na středním stupni za občasného promíchání zhruba 5 minut. Podle chuti osolte. Mezitím nakrájejte maso na 2cm kostky.

Maso vsypte k voňavému základu, zvyšte mírně teplotu a restujte ho ze všech stran. Rajče nakrájejte na kostičky, přimíchejte k opečenému masu a duste 10 minut.

Přilijte kokosové a podle potřeby ho nařeďte trochou vody tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte, ztlumte teplotu a vařte asi 30 minut, až maso změkne a se začne oddělovat od omáčky. Odklopte a nechte odpařit případnou vodu.

Kari můžete zlehka rozmixovat ponorným mixérem – vyjměte maso a pak polovinu kari rozmixujte a promíchejte ji se zbylým kari a masem. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/kureci-kokosove-korma-kari




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *