🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tepelně upravené hrozny mají velmi výraznou chuť připomínající melasu z granátových jablek. Jsou sladké, zemité a lehce nakyslé. Do salátů z obilovin a bylinek přímo geniální!
🍓 Ingredience
- hroznové víno 500 g červené, bez pecek, kuličky otrhané
- olivový olej 2 PL
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- citron 1 ks nakládaný
- citronová štáva z 1 citronu
- zelená pšenice freekeh 450 g uvařená (150 g v surovém stavu), k dostání v prodejnách zdravé výživy
- máta 1 svazek lístky otrhané
- petrželka 1 svazek hladkolistá, lístky otrhané
- pekanové ořechy 20 g
🥘 Postup přípravy
1
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuličky vína dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte 30–35 minut, hotové hrozny budou lepkavé.
2
Nakládaný citron rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Kůru i dužinu nakrájejte najemno, vložte do misky, přidejte citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Z pekáčku slijte šťávu z hroznů a oleje a přidejte ji do misky. Společně vše vyšlehejte na zálivku.
3
Uvařený freekeh dejte do mísy a dobře promíchejte s připravenou zálivkou. Přidejte bylinky, upečené kuličky hroznového vína a navrch poházejte pekanovými ořechy. Ihned podávejte.








Napsat komentář