Salát z freekehu a pečeného hroznového vína

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tepelně upravené hrozny mají velmi výraznou chuť připomínající melasu z granátových jablek. Jsou sladké, zemité a lehce nakyslé. Do ů z obilovin a bylinek přímo geniální!

🍓 Ingredience

  • 500 g červené, bez pecek, kuličky otrhané
  • olivový 2 PL
  • pepř čerstvě mletý
  • 1 ks nakládaný
  • citronová štáva z 1 citronu
  • zelená pšenice freekeh 450 g uvařená (150 g v surovém stavu), k dostání v prodejnách zdravé výživy
  • 1 svazek lístky otrhané
  • petrželka 1 svazek hladkolistá, lístky otrhané
  • pekanové 20 g

🥘 Postup přípravy

1
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuličky vína dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte 30–35 minut, hotové hrozny budou lepkavé.
2
Nakládaný citron rozřízněte napůl a odstraňte . Kůru i dužinu nakrájejte najemno, vložte do misky, přidejte citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Z pekáčku slijte šťávu z hroznů a oleje a přidejte ji do misky. Společně vše vyšlehejte na zálivku.
3
Uvařený freekeh dejte do mísy a dobře promíchejte s připravenou zálivkou. Přidejte , upečené kuličky hroznového vína a navrch poházejte pekanovými ořechy. Ihned podávejte.

☕️ Poznámka

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 402 g
Tuky 56 g
Vláknina 72 g

https://www.apetitonline.cz/recept/salat-z-freekehu-peceneho-hroznoveho-vina




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *