Třešňová bublanina se skořicí

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 PLECH 22 × 30 CM

🍪 Popis

právě dozrávají a jejich sezona je krátká. Upečte si ke kávě lahodnou piškotovou bublaninu provoněnou skořicí. Rychlý a oblíbený moučník zvládnou všechny kuchařky.

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 150 ml
  • 1 lžička mleté
  • 6 vajec
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry

Na dohotovení

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Oddělte od žloutků a žloutky ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Pak do nich postupně přidávejte , podmáslí a citronovou kůru.

Krok 2: Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a postupně zašlehejte do směsi, až vznikne hladké těsto.

Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto pak nalijte na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 4: Třešně vypeckujte. Posypte je skořicovým cukrem a promíchejte je, aby byly v cukru obalené. Pak je nasypte na těsto.

Krok 5: Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ji můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 plech 22 × 30 cm
Energie16 676,16 kJ
Bílkoviny91,52 g
Tuky134,09 g
Sacharidy593,55 g
1,06 g
SAFA22,65 g
Vláknina23,96 g
Cukry283,11 g

https://www.prozeny.cz/clanek/tresnova-bublanina-se-skorici-65077




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *