🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 PLECH 22 × 30 CM
🍪 Popis
Třešně právě dozrávají a jejich sezona je krátká. Upečte si ke kávě lahodnou piškotovou bublaninu provoněnou skořicí. Rychlý a oblíbený moučník zvládnou všechny kuchařky.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Oddělte bílky od žloutků a žloutky ušlehejte do husté a nadýchané pěny. Pak do nich postupně přidávejte olej, podmáslí a citronovou kůru.
Krok 2: Smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a postupně zašlehejte do směsi, až vznikne hladké těsto.
Krok 3: Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto pak nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Třešně vypeckujte. Posypte je skořicovým cukrem a promíchejte je, aby byly v cukru obalené. Pak je nasypte na těsto.
Krok 5: Bublaninu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení ji můžete ještě poprášit moučkovým cukrem.








Napsat komentář