Fazolový krém s pečeným česnekem

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pokud si česnek upečete předem, je příprava téhle polévky blesková.

🍓 Ingredience

  • česnek 2 ks celé palice
  • 2.5 PL
  • 1 ks nakrájená nadrobno
  • řapíkatý 2 ks nakrájený nadrobno
  • 1 ks menší kus, nebo , na kostičky
  • 0.5 PL jemně nasekané lístky, lze nahradit tymiánem
  • cannellini 800 g 2 konzervy, fazole propláchnuté
  • zeleninový 850 ml nebo podle potřeby
  • pepř čerstvě mletý
  • máslo 1 PL na opečení pečiva
  • světlé, na (my jsme použili tenké plátky bagetky)
  • mix (lístky hladkolisté petržele, řeřicha) na ozdobení

NA PETRŽELKOVÉ

  • petrželka 2 hrsti hladkolistá
  • plátky 2 PL
  • olivový 4 PL
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • citronová štáva několik kapek

🥘 Postup přípravy

Rozehřejte troubu na 200°C. Palicím česneku seřízněte vršek a pokapejte jej lehce olejem. Položte je řeznou stranou nahoru a pečte 30 minut doměkka. Vyndejte a dejte zatím stranou.

2 V hrnci rozehřejte zbytek oleje. Přidejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev nebo pastinák a rozmarýn a opékejte, až začne měknout. Pak z palice do hrnce vymáčkněte pečený česnek, přidejte fazole a vývar, osolte, opepřete a vařte 15 minut, aby se chutě prolnuly. Rozmixujte dohladka.

3 V pánvi opečte na másle pečivo dozlatova a dokřupava.

4 Na pesto rozmixujte petrželové lístky, mandle, olej, sůl a pepř. Dochuťte citronovou šťávou.

5 Polévku rozdělte do talířů, do každého kápněte trochu pesta, posypte krutony a bylinkami a podávejte.

☕️ Poznámka

Energie 2540 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 195 g
Tuky 126 g
Vláknina 74 g

https://www.apetitonline.cz/recept/fazolovy-krem-s-pecenym-cesnekem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *