🕒 Doba přípravy: 40 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Dobřejte si dvojí borůvkovou radost. Kynuté knedlíky plněné borůvkami a na ně pořádnou porci poctivého žahouru neboli borůvkové omáčky.
🍓 Ingredience
Na těsto
Na žahour
- 500 g borůvek
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml smetany ke šlehání 30%
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Mléko zahřejte, přidejte do něj rozdrobené droždí, trochu mouky a cukru. Promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Krok 2: Mezitím do mísy prosijte mouku se špetkou soli. Přidejte zbylý cukr a vejce. Poté vmíchejte hotový kvásek a vše důkladně propracujte. Hotové těsto nechte kynout na teplém místě asi hodinku nebo do chvíle, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Těsto pak rozdělte na 20 kousků. Do každého zabalte asi lžíci borůvek. Můžete pro intenzivnější chuť přidat trošku skořicového cukru. Pak vytvarujte kulaté knedlíky.
Krok 4: Knedlíky vařte 15 minut ve vroucí vodě. Pak je děrovačkou vyjměte.
Krok 5: Mezitím připravte žahour. Borůvky smíchejte s oběma cukry a rozmačkejte je. Přilijte smetanu a pak vše rozmixujte. Hotové knedlíky přelijte žahourem a podávejte.








Napsat komentář