Lívance s kukuřičnou krupičkou a borůvkami

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Lehoučká a přesto vydatná snídaně nebo večeře, která nejen hezky vypadá, ale stejně dobře chutná. Příprava lívanců je tak snadná a rychlá, že můžete bez obav zapojit i větší děti. Kukuřičná krupička dodá lívancům neodolatelnou křupavost.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1
Smíchejte metličkou mouku, kukuřičnou krupičku, prášek do pečiva, jedlou sodu
a sůl. Ve vyšší nádobě prošlehejte javorový sirup, podmáslí, vejce a rozpuštěné máslo. Postupně vešlehejte tekutou směs do suché – výsledné těstíčko nemusí být úplně hladké, ale neměla by v něm zůstat nerozmíchaná mouka.
2
Poprašte 200 g borůvek zbývající lžičkou mouky a jemně je vmíchejte do těsta spolu s nastrouhanou většinou pomerančové kůry. Nechte těsto odpočívat 5 minut.
3
Zapněte troubu na nízkou teplotu, abyste měli kam odkládat lívance a udrželi je teplé. Na středním plameni rozehřejte velkou pánev s těžkým dnem, přidejte 1 lžičku oleje a rozetřete ho po pánvi. Jakmile se olej rozpálí, vytvarujte ze zhruba 2 lžic těsta na pánvi lívanec (celkem se na ni vejdou čtyři kousky). Opékejte 1,5–2 minuty, nebo jakmile je lívanec zespoda opečený dozlatova, pak opatrně obraťte a opečte i po druhé straně. Pokud rychle hnědnou a uvnitř ještě nejsou upečené, snižte teplotu. Postupujte po dávkách, na každou použijte jednu lžičku oleje. Hotové lívance ukládejte do trouby.
4
Na talíř vyskládejte tři lívance na sebe. Navrch dejte lžíci jogurtu, pokapejte javorovým sirupem a posypte troškou pomerančové kůry. Jezte se zbylými borůvkami.

☕️ Poznámka

Energie 1916 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 238 g
Tuky 75 g
Vláknina19 g

https://www.apetitonline.cz/recept/livance-s-kukuricnou-krupickou-boruvkami




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *