🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 2 plechy
🍪 Popis
Není asi nic rychlejšího než tyto americké sušenky. Smíchání těsta zvládnete během pár minut, ale pak si musíte dávat dobrý pozor na teplotu a dobu pečení. Když to přeženete, budou sušenky suché, v opačném případě z trouby vyndáte horkou hmotu. Zkuste 10 minut na menší sušenky a 12 na velké cookies.
🍓 Ingredience
- nasekaná čokoláda (na vaření 51 % kakaa) 1 hrnek (200 g)
- polohrubá mouka 1 hrnek
- hladce namletá špaldová mouka 1/2 hrnku
- kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
- špetka soli
- máslo, pokojové teploty 1/2 hrnku (100 g)
- třtinový cukr 1/2 hrnku
- domácí vanilkový cukr 2 lžíce
- vejce 1 ks
- mléko 1 lžíce
🥘 Postup přípravy
Čokoládu nakrájejte na menší kousky.
Mouky spolu s práškem do pečiva prosejte a přidejte sůl. Vše přendejte do jedné větší mísy.
Máslo v menší míse utřete s cukry a nakonec zapracujte vejce a mléko. Přidejte k suché směsi a propracujte. Já to dělám prsty, ale vařečka je taky fajn.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
Pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu rozmístěte hroudy trošku dál od sebe. Mně se na plech vešlo 12 sušenek.
Cookies pečte lehce dozlatova 10 minut. Nechte je na mřížce vychladnout a pak je teprve sundávejte, jsou hodně křehké.
Uvnitř musí být vláčné. Když jsou moc upečené, jsou uvnitř suché.








Napsat komentář