🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Dobrý moučník si můžete připravit i pod širým nebem. Šéfkuchař Marek Fichtner má pro takové venkovní vaření rychlý a jednoduchý recept, který vychvaloval do nebes už rakouský císař František Josef I. Proto se mu říká císařský trhanec. A tenhle bude s jablečným pyré.
🍓 Ingredience
Na trhanec
- 200 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 4 vejce
- 40 g moučkového cukru
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 hrst rozinek
- 1 panák rumu
- cukr na karamel
- 500 g jablek
- 1 lžíce cukru
- 1 vanilkový lusk
- 50 ml vody
- 1 ks celé skořice
- 1/2 citronu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte skořici, zalijte vodou, vložte vanilku a oloupaná pokrájená jablka. Kápněte trochu citronové šťávy a vařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.
Krok 2: Na trhanec smíchejte mouku, sůl, vanilkový cukr, cukr moučka, mléko a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do těsta společně s rumem.
Krok 3: Na pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj těsto, posypejte rozinkami a opečte z obou stran. V závěru těsto roztrhejte, pocukrujte a nechte zkaramelizovat.
Krok 4: Hotový trhanec servírujte s pyré a získáte tak úžasně svěží dezert.








Napsat komentář