Jablkový cheesecake z ovesných vloček

, , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1,5 hod.
🍽️ Množství: 1 dort

🍪 Popis

Fantasticky dobrý a díky tvarohu i velmi sytý. Tenhle dort je výborný na mlsání i jako super vyvážená svačina pro děti.

🍓 Ingredience

Těsto a drobenka:

  • bio 250 g
  • 80 g přepuštěného másla nebo 140 g čerstvého másla pokojové teploty + na vymazání
  • (sušená třtinová šťáva) 4 lžíce
  • špetka soli

Náplň:

  • bio 500 g
  • šťáva z 1/2 citronu
  • špetka vanilky
  • čerstvá bio 1 lžíce (nebo 1 lžička sušené)
  • panela nebo rapadura 2 lžíce
  • žloutky 3 ks
  • sladká 4 ks
  • mletá 2 lžičky
  • bio vanikový 1 sáček

🥘 Postup přípravy

PŘÍPRAVA TĚSTA A DROBENKY:

Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na hladkou mouku. Mouku přesypte do mísy a přidejte nebo máslo, 4 lžíce panely a špetku soli. Zpracujte těsto a nechte přes noc uležet v ledničce.

PŘÍPRAVA DORTU:

Těsto vyndejte z ledničky a nechte povolit. Z těsta oddělte přibližně 50 g na drobenku.
Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Těstem vyložte celé dno koláčové formy.

Tvaroh rozšlehejte s trochou vody. Přidejte citronovou šťávu, vanilku a citronovou kůru. Přidejte 2 lžíce panely a 3 žloutky. Tvaroh vyšlehejte vidličkou na hustý krém a rozetřete na těsto ve formě.

Jablka nastrouhejte nahrubo a zakápněte citronovou šťávou.

Nastrouhaná jablka rovnoměrně rozložte na tvarohový krém a posypte drobenkou. Posypte skořicí a vanilkovým cukrem.

Cheesecake vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C 45 minut.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/jablkovy-cheesecake-z-ovesnych-vlocek




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *