Vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou

, , , , , ,

🕒 Doba přípravy: 170 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Játrové knedlíčky milujeme! Přečtěte si náš recept a uvařte si skvělý s játrovými knedlíčky a zeleninou.

🍓 Ingredience

  • 1,5 kg hovězích žeber
  • 1 větší
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového
  • špetka soli
  • plocholistá
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • špetka pepře

Játrové knedlíčky

  • 250 g drůbežích jater
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • 70 g strouhanky
  • 6 stroužků česneku

🥘 Postup přípravy

1
Připravte vývar z hovězích žeber, poloviny kořenové zeleniny, jedné a koření. Vařte, dokud nebude maso měkké, alespoň 2 hodiny.

2
Poté vývar slijte a maso nakrájejte na menší kousky.

3
Na řepkovém oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek.

4
Přidejte na kostičky nakrájenou , petržel a celer. Orestujte a poté podlijte vývarem z hovězích žeber.

5
Přidejte maso, , pepř, plocholistou petržel a libeček. Vařte asi 15 minut do měkka.

6
Knedlíčky připravte zvlášť v misce. Játra zbavte cév a šlach a rozmixujte je. Přidejte vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a máslo.

7
Přidáváním strouhanky dosáhněte takové hustoty těsta, aby se dalo tvarovat do knedlíčků. Čím více strouhanky přidáte, tím budou knedlíčky tvrdší.

8
Knedlíčky vařte v polévce 10 minut.

☕️ Poznámka

1238 kcal.

https://itesco.cz/hello/recepty/vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-a-zeleninou/544428/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *