🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Jednoduchá jihofrancouzská kuchyně se vyznačuje svěžími chutěmi a sezonními ingrediencemi. Klidně použijte jakékoliv bylinky, které máte zrovna po ruce, včetně těch sušených. Tenhle pokrm můžete zrovna tak podávat vychladlý na pokojovou teplotu, když budete pořádat venkovní oslavu nebo piknik
🍓 Ingredience
- cherry rajčátka (nejlépe směs různých barev) 185 g
- olivový olej 2 lžíce + 2 lžičky
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- filety z divokého lososa ze střední části ryby 4 ks (každý o váze asi 185 g)
- nasekaný čerstvý rozmarýn 2 lžíce
- nasekaný čerstvý estragon 2 lžíce
- co nejmenší brambůrky ve slupce 500 g
- hladkolistá petržel nasekaná 1 lžíce
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
🥘 Postup přípravy
1
Předehřejte troubu na 230 ºC. Vyložte plech pečicím papírem.
2
V malé misce smíchejte cherry rajčátka a 1 čajovou lžičku oleje a osolte je a opepřete. Potřete lososa 1 čajovou lžičkou oleje a okořeňte rozmarýnem, estragonem, solí a pepřem. Dejte stranou.
3
Brambory podélně přepulte. Ty větší potom překrojte znovu tak, aby byly všechny kusy přibližně stejně veliké. V míse brambory smíchejte se 2 polévkovými lžícemi oleje. Potom je na připravený plech naskládejte rozkrojenou stranou směrem dolů a osolte je a opepřete. Pečte 8 minut a pak brambory zamíchejte. Přidejte na plech rajčata a lososa a pokračujte v pečení, dokud brambory nepůjdou lehce propíchnout vidličkou, rajčata nebudou praskat a losos nebude dostatečně propečený. To bude trvat asi ještě 8–10 minut.
4
Nakonec zeleninu posypte petrželkou a lososa přelijte citronovou šťávou. Ihned podávejte.








Napsat komentář