Provensálský losos s bramborami a cherry rajčátky

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Jednoduchá jihofrancouzská kuchyně se vyznačuje svěžími chutěmi a sezonními ingrediencemi. Klidně použijte jakékoliv , které máte zrovna po ruce, včetně těch sušených. Tenhle pokrm můžete zrovna tak podávat vychladlý na pokojovou teplotu, když budete pořádat venkovní oslavu nebo piknik

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1
Předehřejte troubu na 230 ºC. Vyložte plech pečicím papírem.

2
V malé misce smíchejte cherry rajčátka a 1 čajovou lžičku oleje a osolte je a opepřete. Potřete lososa 1 čajovou lžičkou oleje a okořeňte rozmarýnem, estragonem, solí a pepřem. Dejte stranou.

3
podélně přepulte. Ty větší potom překrojte znovu tak, aby byly všechny kusy přibližně stejně veliké. V míse brambory smíchejte se 2 polévkovými lžícemi oleje. Potom je na připravený plech naskládejte rozkrojenou stranou směrem dolů a osolte je a opepřete. Pečte 8 minut a pak brambory zamíchejte. Přidejte na plech rajčata a lososa a pokračujte v pečení, dokud brambory nepůjdou lehce propíchnout vidličkou, rajčata nebudou praskat a nebude dostatečně propečený. To bude trvat asi ještě 8–10 minut.

4
Nakonec zeleninu posypte petrželkou a lososa přelijte citronovou šťávou. Ihned podávejte.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/provensalsky-losos-s-bramborami-cherry-rajcatky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *