🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Chcete si připravit něco svěžího, co vás postaví na nohy a zároveň zasytí? Připravte si jemnou krémovou polévku plnou živin. S křupavou bagetou namazanou ricottou chutná výtečně.
🍓 Ingredience
Na polévku
- 1 cuketa
- 150 g čerstvého listového špenátu
- 4 snítky čerstvého tymiánu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř
- 50 ml 30% smetany ke šlehání
- 2 brambory
Na dohotovení
- 1 bageta
- 150 g ricotty
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužek česneku prolisujte. Cuketu nakrájejte na kostičky. V hrnci nechte rozpustit máslo.
Krok 2: Na másle opečte cibuli a po chvíli přidejte česnek a půl lžičky mletého kmínu. Nechte vše rozvonět a vmíchejte cuketu, brambory a listový špenát. Ten nechte trochu zavadnout a přilejte vývar.
Krok 3: Polévku osolte, opepřete, vmíchejte lístky tymiánu a přiveďte k varu. Vařte asi půl hodinky. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Podle potřeby ji ještě osolte a nakonec vmíchejte pro zjemnění smetanu.
Krok 4: Hotovou polévku podávejte s plátkem opečené bagety, kterou potřete ricottou. Z bagety také můžete připravit krutonky, přidat je do polévky a každou porci ricottou ozdobit.








Napsat komentář