Čočkový eintopf s cizrnou a zeleninou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🍽️ Množství: 4-6 porcí

🍪 Popis

Výstižné německé slovo označuje hustou polévku, ragú či směs z jednoho hrnce, od kterého získalo svůj název. Jeden hrnec hospodyni musel stačit, aby nasytila celé hospodářství, a tak do něj dala to nejvýživnější – , luštěniny, zeleninu, a pokud to šlo, tak i maso. V této vegetariánské verzi supluje bílkovinu a , které barevně ladí s rajčaty, bramborami a řapíkatým celerem. Klidně uvařte toto jídlo z dvojnásobné dávky, zaručeně si nikdo nebude stěžovat ani druhý nebo třetí den.

🍓 Ingredience

  • brambory (varný typ B) 300 g
  • řapíkatý 3 řapíky (200 g)
  • česnek 2 stroužky
  • menší 1 ks
  • olivový 2 lžíce
  • 2 ks
  • zelená čočka 140 g
  • konzervovaná 400 g
  • předvařená cizrna 400 g
  • 350 ml
  • hladkolistá , nasekaná 1 malá hrst
  • a čerstvě namletý pepř

🥘 Postup přípravy

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na 1,5cm plátky. Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a bobkové listy a opékejte 2 minuty na středním stupni. Přidejte brambory, celer a česnek, promíchejte a restujte 4 minuty. Přimíchejte zelenou čočku, rajčata a cizrnu, zalijte vodou, přiklopte a nechte pozvolna vařit 20–25 minut, až čočka změkne.
Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte nadrobno nasekanou petrželkou.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/cockovy-eintopf-s-cizrnou-a-zeleninou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *