Kuskus s granátovým jablkem

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Možná to napoprvé zní složitě, ale je opravdu hotový v cuku letu. Já osobně bych ho mohla jíst po metrácích jen tak, bez ničeho, ale s grilovaným lososem, který je také hned hotový, je to opět rychlý a vynikající (třeba i nedělní) oběd.“ 

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1
Kuskus zalijte 300 ml vroucí osolené vody a nechte odstát 5 minut. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte červenou cibuli, z půlky granátového vyklepejte jádra, okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. nasucho opražte na pánvi.

2
2 lžíce oleje rozehřejte na pánvičce, osmažte cibuli, přimíchejte med, přilejte ocet, odstavte z vařiče a nechte částečně vychladnout.

3
Do kuskusu (pozor, všechna se musí vstřebat) dobře zamíchejte 2 lžíce oleje. Kuskus by se neměl lepit a měl by mít „vzdušnou“ strukturu. Potom přimíchejte zbylé ingredience – zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okurku a granátové jablko. Salát dochuťte solí, pepřem a špetkou skořice.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/kuskus-s-granatovym-jablkem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *