Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem

, , , , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Smetanová omáčka s kořením sumah je fantasticky ostrá a dobře se hodí k bílému masu i ke grilované zelenině či různým smaženkám. Krůtí karbanátky tak doplnila naprosto dokonale. Od receptu z knihy Jeruzalém Yotama Ottoleghiho a Samiho Tamimiho se ovšem nic méně než chuťová dokonalost čekat nedá…

🍓 Ingredience

  • mleté 500 g
  • 1 ks nastrouhaná nahrubo (cca 200 g)
  • 40 g na tenké plátky
  • vejce 1 ks
  • 2 PL čerstvá, nasekaná
  • 2 PL čerstvý, nasekaný
  • česnek 2 stroužky drcený
  • římský kmín 1 ČL mletý
  • 1 ČL
  • pepř 0.5 ČL černý, nahrubo mletý
  • 0.5 ČL
  • slunečnicový 100 ml

NA OMÁČKU

🥘 Postup přípravy

1
Nejprve připravte smetanovou omáčku. Všechny suroviny dejte do misky, důkladně promíchejte a uložte do chladničky.
2
Předehřejte troubu na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na burgery kromě oleje. Z hmoty utvořte burgery o hmotnosti zhruba 45 g, bude jich asi 18.
3
Ve velké pánvi rozehřejte zhruba 2mm vrstvu oleje, přidejte část burgerů a na středně silném ohni je opečte ze všech stran dohněda, aby se maso zatáhlo (zhruba 4 minuty), podle potřeby přidejte olej. Hotové burgery přeneste do pekáče vyloženého pečicím papírem a opečte další dávku. Když jsou všechny burgery v pekáči, dejte je do trouby na 5–7 minut. Měly by být propečené, ale šťavnaté.
4
Podávejte je teplé nebo při pokojové teplotě. Můžete je přelít omáčkou nebo ji servírujte v misce zvlášť.

☕️ Poznámka

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 63 g
Tuky 179 g
Vláknina 7 g

https://www.apetitonline.cz/recept/burgery-z-krutiho-masa-cukety-s-jarni-cibulkou-rimskym-kminem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *