🕒 Doba přípravy: 45 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Brambory tence oloupeme nebo jen očistíme kartáčkem a omyjeme. Česnek oloupeme, dva stroužky nakrájíme najemno a zbylé rozkrojíme pouze na půlky. Ze čtvrtiny citronu oloupeme žlutou kůru a nakrájíme ji na plátky.

Do hrnce nalijeme asi litr vody, osolíme ji, přidáme rozpůlené stroužky česneku a nakrájenou žlutou citronovou kůru a přivedeme k varu. Pak přidáme brambory a na středním ohni je uvaříme téměř doměkka. Scedíme je a necháme odkapat ( z brambor nevyléváme).

V hluboké pánvi rozehřejeme , přidáme najemno nakrájený česnek, krátce promícháme a odstavíme z ohně. Přimícháme třetinu citronové dužniny nakrájené na jemné plátky, šťávu ze zbylého citronu a najemno nakrájenou mátu a lehce osolíme. Přidáme povařené brambory, vše podlijeme trochou odloženého vývaru z brambor a dusíme doměkka.

☕️ Poznámka

Brambory jsou výbornou přílohou k pečenému jehněčímu masu nebo pečeným či smaženým rybám.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *