🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 PEKÁČ O ROZMĚRECH 20 × 30 CM
🍪 Popis
Ne, milí čtenáři, nezačali jsme vám tykat, ani nechceme být vulgární. Pod tímto zvláštním názvem Čumnadrát se totiž skrývá lahodný moučník z máku, který musíte vyzkoušet, protože se při pečení stane kouzlo!
🍓 Ingredience
- 5 vajec
- 140 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g mletého máku
- 500 ml mléka
- sůl
- 1 barová lžíce moučkového cukru na posypání
🥘 Postup přípravy
01.
Předem si vyndejte vejce a mléko z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Máslo rozpusťte a nechte ho zchladnout také do pokojové teploty.
02.
U vajec oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do vyšší nádoby, ve které je budete později šlehat. Žloutky dejte do mísy, přisypte moučkový cukr a společně je vyšlehejte v hustou světlou pěnu.
03.
Postupně do ní vešlehejte rozpuštěné máslo. Následně do těsta přidejte prosátou polohrubou mouku, mletý mák a mléko. Zamíchejte, vznikne řídká směs.
04.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ten jemně zamíchejte do makové směsi. Řídké těsto vlijte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte asi 60 minut při funkci spodní a horní ohřev na 170 stupňů v předem vyhřáté troubě.
05.
Po upečení nechte moučník v pekáčku zcela zchladnout, pak ho opatrně vyndejte a nakrájejte. Jednotlivé porce posypte před podáváním moučkovým cukrem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-cumnadrat-83470








Napsat komentář