🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 PEKÁČ O ROZMĚRECH 20 × 30 CM

🍪 Popis

Ne, milí čtenáři, nezačali jsme vám tykat, ani nechceme být vulgární. Pod tímto zvláštním názvem Čumnadrát se totiž skrývá lahodný moučník z máku, který musíte vyzkoušet, protože se při pečení stane kouzlo!

🍓 Ingredience

  • 5 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g mletého máku
  • 500 ml mléka
  • 1 barová lžíce moučkového cukru na posypání

🥘 Postup přípravy

01.
Předem si vyndejte vejce a z lednice, aby měly pokojovou teplotu. Máslo rozpusťte a nechte ho zchladnout také do pokojové teploty.
02.
U vajec oddělte žloutky od bílků. dejte do vyšší nádoby, ve které je budete později šlehat. dejte do mísy, přisypte a společně je vyšlehejte v hustou světlou pěnu.

03.
Postupně do ní vešlehejte rozpuštěné máslo. Následně do těsta přidejte prosátou polohrubou mouku, a mléko. Zamíchejte, vznikne řídká směs.

04.
Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Ten jemně zamíchejte do makové směsi. Řídké těsto vlijte do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte asi 60 minut při funkci spodní a horní ohřev na 170 stupňů v předem vyhřáté troubě.
05.
Po upečení nechte moučník v pekáčku zcela zchladnout, pak ho opatrně vyndejte a nakrájejte. Jednotlivé porce posypte před podáváním moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *