🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
Omáčka:
- smetana na šlehání 1 kelímek
- podmáslí 1 hrnek (kysaného)
- cukr 1/2 hrnku (přírodní)
- vanilkový lusk 1 kus
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžíce
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl
🥘 Postup přípravy
1. OMÁČKA: Do kastrolu nalijte smetanu a podmáslí, přisypte cukr, semínka z vanilkového lusku, kukuřičný škrob a špetku soli. Pomalu zahřívejte a stále šlehejte metličkou do zhoustnutí. Poté sundejte z ohně, vmíchejte sodu a ještě asi 2 minuty šlehejte, až vznikne nadýchaný krém.
2. Broskve rozpulte a obalte je v rozpuštěném másle a medu. Ogrilujte je z obou stran po 3 minutách a podávejte s omáčkou, ozdobené mátou nebo meduňkou a posypané nadrcenými oříšky.
☕️ Poznámka
Ovoce na závěr grilování je správná volba. Na dohasínajícím grilu se totiž upeče tak akorát. Zkuste také jablka nebo hrušky a samozřejmě ananas!
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.igurmet.cz/recepty/slane/bezmase/grilovane-broskve-s-omackou-z-podmasli-6584/








Napsat komentář