Grilované broskve s omáčkou z podmáslí

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • broskve 4 kusy
  • máslo 1 lžíce
  • 1 lžíce
  • 1 hrst (nebo meduňka)
  • vlašské 1 hrst (nebo lískové )

Omáčka:

🥘 Postup přípravy

1. OMÁČKA: Do kastrolu nalijte smetanu a podmáslí, přisypte cukr, z vanilkového lusku, a špetku soli. Pomalu zahřívejte a stále šlehejte metličkou do zhoustnutí. Poté sundejte z ohně, vmíchejte sodu a ještě asi 2 minuty šlehejte, až vznikne nadýchaný krém.

2. Broskve rozpulte a obalte je v rozpuštěném másle a medu. Ogrilujte je z obou stran po 3 minutách a podávejte s omáčkou, ozdobené mátou nebo meduňkou a posypané nadrcenými oříšky.

☕️ Poznámka

na závěr grilování je správná volba. Na dohasínajícím grilu se totiž upeče tak akorát. Zkuste také nebo hrušky a samozřejmě !

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *