🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Možná, že sice není tak úplně holandský, ale lahodný a plný rozteklého sýra bezpochyby ano. Řízek z mletého masa máte za chvilku hotový a hodí se jako šťavnatější (a dostupnější) alternativa toho klasického.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Maso dost opepřete, podle chuti osolte (pozor přitom na slanost sýru!) a smíchejte s nasekanou petrželí a jemně nastrouhaným sýrem.
Navlhčenýma rukama pak z hmoty tvarujte 8 placiček, které uprostřed trochu stlačte, protože se při smažení vyboulí. Řízky pak obalujte v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaném lehce osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance.
Pozvolna dozlatova smažte v dostatečné vrstvě oleje, sádla nebo přepuštěného másla. Hotové řízky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
Já je podávala s bramborovou kaší (uvařené brambory osolíte a s trochou másla a mléka rozmixujete nebo rozšťoucháte), okurkovým salátem (okurku osolíte, opepříte, lehce osladíte a okyselíte octem) a nakládanými okurkami, ale nic nezkazíte ani vařenými bramborami nebo míchaným salátem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/holandsky-rizek-krok-za-krokem-tohle-mlete-maso-se-syrem-nema-chybu-37921








Napsat komentář