🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Klasika v podobě holandského řízku se nikdy neomrzí. Připravte si ji se sametově jemnou bramborovou kaší, tentokrát obohacenou ještě o celer.
🍓 Ingredience
Na maso
- 500 g mletého vepřového masa
- 100 g goudy
- sůl
- pepř
- strouhanka na obalování
- 1 vejce
- hladká mouka na obalování
- 100 ml mléka
- olej na smažení
Na kaši
- 500 g brambor
- 100 g celeru
- 70 g másla
- 150 ml smetany
- sůl
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky. Celer očistěte a také nakrájejte. Dejte vše do osolené vody a uvařte doměkka.
Krok 2: Maso dejte do mísy a přidejte k němu nahrubo nastrouhaný sýr. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté z ní vytvarujte 4 placky. Do misek připravte strouhanku, mouku a do poslední vejce s mlékem.
Krok 3: Maso obalte nejdřív v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Skládejte je na ubrousek, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Krok 4: Uvařené brambory s celerem slejte, přidejte k nim na kousky nakrájené změklé máslo, smetanu a ušlehejte hladkou kaši. Hotové řízky podávejte s kaší a zeleninovým salátem podle chuti.








Napsat komentář