🕒 Doba přípravy: 70 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 12 porcí
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 3 jablka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 3 vejce
- 220 g třtinového cukru – 1 hrnek
- 80 g oleje – polovina hrnku
- 200 ml vlažného mléka – 1 hrnek
- 200 g hladké mouky – 1 hrnek
- 200 g špaldové mouky – 1 hrnek
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce kakaa
- moučkový cukr na posypání
- tuk a polohrubá mouka na formu
🥘 Postup přípravy
1. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme je citronovou šťávou.
2. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Postupně zašleháme olej a mléko. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do perníku a skořicí. Jednu třetinu těsta oddělíme a vmícháme do ní kakao.
3. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Střídavě plníme světlé těsto, jablka a kakaové těsto. Měli bychom vytvořit 3 vrstvy. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 50 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme. Před podáváním pocukrujeme.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 302/1264
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/hrnickova-babovka-s-jablky.R150908_165817_28979?setver=full








Napsat komentář