🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 koláč
🍪 Popis
Každý podzim vás zásobujeme dýňovými recepty a pokaždé, když už to vypadá, že tahle oranžová plejáda konečně skončí, přijde další. Ale tomu dnešnímu křehkému koláči s dýňovou náplní vonící po perníčcích prostě nešlo odolat… Vyzkoušejte a pochopíte.
🍓 Ingredience
Na těsto
- 300 g hladké mouky
- 125 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička mleté skořice
- 1 špetka soli
- 50 g cukru moučka
- 3 lžíce ledové vody
Na náplň
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Z jedné malé dýně vydlabejte semínka, pokrájejte ji na kostičky a v páře uvařte doměkka – trvá to asi 25 minut. Druhá možnost je upéct ji v troubě.
Krok 2: Mezitím si připravte těsto: všechny ingredience rozmixujte na drobenku a zřeďte asi třemi lžícemi vody, aby se vše spojilo. Rukama těsto dopracujte a kousek případně schovejte na sušenkové lístky na ozdobu.
Krok 3: Zbylé těsto natlačte na dno a boky koláčové formy. Odložený kousek vyválejte a vykrájejte z něj lístky, srdíčka nebo jiné tvary na ozdobu.
Krok 4: Dýni nechte trochu vychladnout a rozmixujte se zbytkem ingrediencí (kromě jednoho bílku na potření) na náplň. Vlijte na připravený korpus a dejte asi na 50 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C, aby okraje zezlátly a povrch zpevnil.
Krok 5: Sušenky potřete odloženým bílkem (můžete ho použít i na okraje koláče) a upečte zvlášť, bude jim stačit 15 minut.
Krok 6: Upečený koláč ozdobte sušenkami a nechte úplně vychladnout.








Napsat komentář