🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1,5 litru

🍪 Popis

Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé v proměnlivých množstvích, například , kardamom, , , , či pepř.

🍓 Ingredience

  • litr mléka, vychlazeného, k podávání

NA CHAI LEDOVÉ KOSTKY

  • 2 čajové sáčky chai (prodávají supermarkety, např. pod značkou Ahmad, nebo Marks & Spencer)
  • 4 lžíce medu (90 g)
  • 1 svitek skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 tenké svitky pomerančové kůry

🥘 Postup přípravy

1 Na chai dejte čajové sáčky, , skořici, vanilku a pomerančovou kůru do silnostěnného džbánu nebo konvice a zalijte 500ml vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut. Vyjměte čajové sáčky. Pak nechte tekutinu zcela vychladnout. Přeceďte a rozlijte do tvořítek na (my jsme měli s důlky o objemu 30ml). Dejte do mrazáku ztuhnout, trvá to zhruba 3 hodiny.

2 Při podávání dejte připravené ledové kostky do džbánu, přilijte polovinu mléka a promíchejte. Nechte pár minut stát a pak přilijte zbylé .

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *