🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1,5 litru
🍪 Popis
Chai nebo také masala chai (čti čaj) je kořeněný nepálský černý čaj, často podávaný s mlékem. Užívá se v něm různé koření v proměnlivých množstvích, například zázvor, kardamom, skořice, hřebíček, badyán, muškátový oříšek či pepř.
🍓 Ingredience
- litr mléka, vychlazeného, k podávání
NA CHAI LEDOVÉ KOSTKY
- 2 čajové sáčky chai (prodávají supermarkety, např. pod značkou Ahmad, nebo Marks & Spencer)
- 4 lžíce medu (90 g)
- 1 svitek skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 tenké svitky pomerančové kůry
🥘 Postup přípravy
1 Na chai ledové kostky dejte čajové sáčky, med, skořici, vanilku a pomerančovou kůru do silnostěnného džbánu nebo konvice a zalijte 500ml vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut. Vyjměte čajové sáčky. Pak nechte tekutinu zcela vychladnout. Přeceďte a rozlijte do tvořítek na led (my jsme měli s důlky o objemu 30ml). Dejte do mrazáku ztuhnout, trvá to zhruba 3 hodiny.
2 Při podávání dejte připravené ledové kostky do džbánu, přilijte polovinu mléka a promíchejte. Nechte pár minut stát a pak přilijte zbylé mléko.








Napsat komentář