🕒 Doba přípravy: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Do hlubší pánve s poklicí nebo hrnce vlijte asi 2,5 l vody. Přidejte šťávu z 1,5 limety, 5 lžic medu, zázvor, sůl, pepř a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte 10 minut, aby se uvolnily všechny chutě. Pak odeberte asi 100 ml tekutiny a odložte ji stranou. Pánev sundejte z ohně, vsypte do ní zelený čaj a nechte luhovat 3 – 5 minut. Mezitím nakrájejte lososa na 4 porce. Vraťte pánev na plotnu, znovu přiveďte k varu a vložte porce lososa do vody, zakryjte a vařte asi 6 – 7 minut, ryba musí na dotek zůstat pevná.
2. Mezitím v rendlíku připravte omáčku: svařte odloženou tekutinu se zbývající limetovou šťávou a lžící medu. Vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na 2/3 obsahu a omáčka nezhoustne, trvá to asi 10 minut. Vyjměte rybu děrovanou naběračkou a položte na talíř. Před podáváním každou porci přelijte omáčkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/losos-posirovany-v-jasminovem-caji








Napsat komentář