🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1

🍪 Popis

Medová bábovka je dokonalou variantou podzimního moučníku. Je plná ořechů, voňavého a šmrncnutá medem. Nakonec ji můžete doladit čokoládovou polevou.

🍓 Ingredience

  • 50 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 170 g medu
  • 4 lžíce rumu
  • 2 drcené hřebíčky
  • 1 lžička mleté
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g sekaných vlašských ořechů
  • 50 g jemně nasekaných lískových oříšků
  • na vymazání
  • na vysypání
  • 10 g čerstvého droždí

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke žloutkům přidejte , změklé máslo a ušlehejte do pěny.

Krok 2: Do směsi přidejte nadrcené hřebíčky, skořici, najemno nastrouhanou kůru z citronu, , rozehřátý a rozdrobené droždí. Vše důkladně prošlehejte.

Krok 3: Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, a oba druhy ořechů. Opatrně prošlehejte.

Krok 4: Nakonec do těsta vmíchejte dotuha ušlehaný sníh z bílků. Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

Krok 5: Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte ji 50 až 60 minut.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/medova-babovka-67929




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *